SEO Byrå
 
     
    (2018-05-03)  
  USAs presidentval i svensk press
Ledarskribenten Mattias H Olsson granskar i Rapportering med personlig prägel: - USAs presidentval i svensk press hur valet och dess två huvudkandidater skildrades av svenska massmedier.
 
 
    Till rapporten  
 
    (2018-03-05)  
  Kaliforniens elkris i pressen: Blir vi upplysta?
Docent Benny Carlson har på NMIs uppdrag granskat hur ett antal tidningear skildrat orsaken till att Kalifornien under vintern 2017/01 drabbats av akut elbrist.
 
 
    Till rapporten  
 
    (2017-11-24)  
  Spelet om danska eurobeslutet
Egenföretagaren och debattören Dick Erixon har för NMIs räkning granskat hur tolv svenska nyhetsmedier bevakade den danska folkomröstningen om EMU.
 
 
    (2017-10-17)  
  Lönediskriminering - en myt på modet
Marie Söderqvist har granskat hur frågan om påstådd lönediskriminering av kvinnor har hanterats av ett antal ledande svenska medier: Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet och TT. Den studerade perioden är 1 december 1999 till 30 juni 2017.
 
 
    Till rapporten  
 
    (2017-03-03)  
  Medias LAS-proletariat - finns det?
NMI har låtit sifo utreda hur journalister drabbas av LAS. Undersökningen bekräftar vanliga föreställningar om journalister. Tre skribenter med olika bakgrund inom media kommenterar resultatet
 
 
    Till rapporten  
 
    (1999-12-15)  
  IT-myter i vår stressade tid
Marika Ehrenkrona har i en rapport granskat några påståenden om IT-samhället som ofta förekommer i media.
 
 
    Till rapporten  
 
    (2018-05-11)  
  Attac och lämmeljournalistiken
I slutet av januari bildades svenska Attac. Åtskilliga hundra artiklar och kommentarer skrevs om rörelsen, dess mål och företrädare.

Journalisten Staffan Heimerson har granskat hur bildandet av svenska Attac skildrades i svenska massmedier. Han konstaterar bland annat att organisationer med 3 000 medlemmar sällan eller aldrig får den uppmärksamhet som Attac begåvades med.

Heimerson tecknar en bild av en lämmeljournalistik där politiker, kändisar, reportrar, nyhetschefer och krönikörer inte vågade ta risken att missa en trend, ett nytt -68.

Läs hela rapporten under Aktuella Rapporter.

 
 
    Till rapporten  
 
    (2017-04-07)  
  Du nya sköna värld - sedd såsom på en ledarsida
Claes Arvidsson, ledarskribent på Upsala Nya Tidning, har granskat framtidssynen på de svenska ledarsidorna i samband med millenieskiftet. Hur ser de på de gångna 100 åren, vilka trender anses viktiga, hur kommer nästa sekel att bli med utgångspunkt i det förra?
 
 
    Till rapporten